Spartak Moskova Maçı Öncesi

 

Fenerbahçe son yılların en önemli maçına çıkacak yarın akşam. 3 Temmuz operasyonu ile başlayan birlik beraberlik ve mücadelenin en önemli arenası bu maç. Son zamanlarda hiç umut vermeyen kötü futbol , Alex Aykut tartışmaları ve deplasmandaki 2-1'lik skor bu maç için ciddi dezavantajlar.

Cumartesi günü Gaziantepspor maçında farklı dizilişler denedi Aykut Kocaman. Biraz Alex'le tartışması biraz da bayan seyirciler nedeniyle seyirci baskısının az olması bu kadar rahat davrandırdı ona diziliş konusunda. Uzun zamandır planladığı Alex'siz Fenerbahçe'nin temellerini attı sonunda. Alex-Aykut konusuna fazla değinmeyeceğim. Alex haklı Aykut Kocaman haklı Aziz Yıldırım haklı falan filan kimse umrumda değil umrumda olan tek şey Fenerbahçe'dir.Ve sonsuza kadar böyle devam edecek. Birinin zarar verdiğini düşünürsem eleştiririm zaten. Spartak maçı öncesi daha çok futbol konuşmak istiyorum.

Merkez orta saha transferi taktik değişse de değişmese de şart bu takıma. Orta saha transferi gerçekleşirse takım için en uygun sistem olabilir 4-4-2 . Alex sonsuza kadar oynayacak bir oyuncu değil o da bir insan ve o da yaşlanıyor. Ancak elinde top tekniği yüksek yaratıcı bir orta saha yok iken Alex'i kesmek çok gereksiz. Hele hele Alex'i kesip Baroni'yi onun mevkisine yerleştimeye çalışmak ayrı bir saçmalık. Ya sistem değiş ya da Alex'i oynat. Antep maçında sistem değişti; biraz uyum sıkıntısı, biraz merkez orta saha eksikliği, biraz defansın formsuzluğu derken yine kötü bir futbol izledik. 3-0 kazandık belki ama kalemizde verdiğimiz pozisyonlar ve defanstaki Egemen Yobo tandeminin uyumsuzluğu çok üzücüydü. Bir de üstüne üstlük Hasan Ali'nin pozisyon bilgisinin zayıflığı ve yaratıcılığının çok düşük olması gelecek için pek umut vermedi.

Spartak Moskova nasıl bir takım ne yapılabilir ?

Spartak çok koşan bir takım öncelikle. Ama öyle ahım şahım bir takım da değiller. Kadıköy onlar için çok çok daha avantajlı olabilir belki. Hızlı forvet hattı, yaratıcı orta sahaları Kadıköy'de kontra-atak futbolu izlettirebilir bize. Şu ana kadar izlediğim maçlarda defans hatları çok zayıf gözüktü bana. Kendi yarı sahasında kapanan bir Spartak Moskova çok farklı olabilir. Kapanmayı bilmeyen bir büyük takım gibi mi yoksa 11 kişi defans yapan bir Anadolu takımı mı izleyeceğiz merak ediyorum. Defans hatlarının zayıflığı, skoru korumanın onlar için dezavantaj da olabileceğini gösteriyor. Aykut Kocaman'ın basın toplantısına göre Alex yine yok. Alex kapanan takımları en iyi çözen futbolculardan biridir bence.4 kişinin içine bir ara pas atar veya bir frikik atar maçı birden çevirebilir. Mücadele gücünü artırmak için gol yollarındaki gücü azaltmak ilginç bir hamle olur herhalde hele ki mutlak kazanmamız gereken bir maçta. Tahminin Gaziantepspor maçındaki kadronun aynısı çıkacak. Olmasını dilediğim, beklediğim bir hamle var o da Egemen-Bekir değişikliği. Gaziantepspor ve Spartak maçlarının her ikisinde de gördük ki Egemen-Yobo ikilisi daha uyum sağlayamadı ve iki stoper arası ciddi boşluklar kalıyor.

Tur ne olur ?

Maçtaki en önemli avantajımız kesinlikle seyirci baskısı. Maçın ilk dakikasından itibaren susmayan bir taraftar profili görürüz inşallah. Maç için en büyük korkum ise erken bir gol attıktan sonra onu korumaya çalışmak klasik Aykut Kocaman direktifleri işte...Spartak Moskova 2-1 ile avantajlı belki ama tur hala elimizde ve ben turu geçeceğimize inanıyorum şu anki kadro ile. Umarım Aykut Kocaman eski hatalarından ders çıkartmıştır ve umarım aynı hataları yapmaz.

Sakat vermeden, rahat rahat kazanacağımız, takımın ve taraftarların birlik beraberlik içinde olduğu bir maç izlemek dileğiyle...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu maç nasıl alınır.Alex santrayı karşı tac çizgisine atar.herkes toplanır o dakikadan başlar pres anca öyle.sete dönmek kontra yapmak şu dakikada öğrenilecek şey değil

Yorum Gönder