Elazığspor 1-1 Fenerbahçe

Aykut Kocaman endeksli bir yazı yazmayı düşünmüyorum artık.Aykut Kocaman'ın yetersiz bir teknik direktör olduğu benim için bir gerçek ve bundan sonra bu konuda daha fazla yazmadan maça odaklanmak istiyorum.

ilk 11
Öncelikle ilk 11'i değerlendirmek istiyorum.Ligin ilk maçına çıkılıyor ve daha önceki hiç bir maçta iyi  görüntü sergilemeyen bir takım ve sürekli değişen ilk 11'ler.Vaslui ve Galatasaray maçlarına göre ciddi farklılıkları olan bir takım sürdü Aykut Kocaman sahaya.Öncelikle Baroni'yi oynatmaması benim ve bir çok taraftar adına büyük bir sürprizdi.Caner'i sol bek olarak düşünmesi, Yobo'yu ilk 11 de planlamaması , Sow'u oynatması ilginç bir 11 ortaya çıkardı.

Maç öncesi şu kadroya bakan herkes topu ileri kim götürecek diye düşünmüştür heralde. Gol atmak için 4 futbolcu golü engellemek için 7 futbolcunun var olduğu bir 11'de iki yönlü bir tane bile futbolcunun olmaması üzüntü verici cidden. Maça klasik Fenerbahçe gibi başladık.Topu ayağında tutan ama top ayağında olunca ne yapacağını bilmeyen bir takım.Bekir Egemen Mert pas trafiğini bolca izledik.Beklendiği gibi topu ileri götüremedik.İlerideki 4'lü ile Selçuk ve Mehmet arasında epey bir mesafe kaldı maçın büyük bir kısmında.

Günümüzde defans ile hücumü bağlayan 2 mevki var.1) Oyunun iki yönünü de oynayabilen orta sahalar 2)Bekler....İki yönlü bir orta sahamız yok ise beklerin daha fazla sorumluluk alması daha fazla topu istemesi lazım iken Caner ve Orhan maçın içinde çok silik kaldılar.Orhan'ın futbol anlayışında hücum diye bir şey hiç yok.Verdiği tüm paslar da ya Bekir'e ya da Mert'e. Oyunu biraz ileriye yıkmak isteyen bir takım bu tarz oyunculara hiç şans vermez. Caner ise aşırı dengesiz bir futbolcu.Bir bakmışız harika işler yapıyor bir bakmışız penaltı yaptırmış kırmızı kart görmüş...Topu ileri taşıyacak bir orta saha yok iken bekler oyun içinde sorumluluk almaktan kaçarken bu takımın pozisyon bulması topu rakip kaleye yığması bir hayli zordu zaten. İlk yarı Kuyt'ın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyon dışında hiç bir şey yoktu sahada.Yine bir 45 dakika daha boşa gitti yanlış tercihler yanlış futbol ile...

Dakika 75
İkinci yarının başında ilk yarıdaki futbolun devamını izledik.Geride oyun kurmak için çabalayan bir Fenerbahçe sakin sakin bekleyen bir Elazığspor vardı yine.50. dakikada orta sahada kaptırılan bir top Fenerbahçe kalesine gol olarak döndü.Daha sonra Mehmet Topuz ve Baroni'yi oyuna sürdü Aykut Kocaman.Yenik durumda olmanın psikolojisi, Elazığspor'un daha da kapanması topu biraz daha rakip sahaya yığmaya yardım etti. Alex'in daha fazla topla buluşması Kuyt'ın mücadelesi Stoch'un sorumluluk alması golün geleceğini belli ediyordu.

Gelelim gole ; yıllardır Anadolu kulüplerinin zaman geçirmek için  hiç birşeyinin olmadığı halde yerde dakikalarca yattığı rakibinin emeğini çalmaya çalışan insanların şimdi gelip fair play den bahsetmeleri çok ama çok saçma. Adamlar yerde durmadan yatacak, futbol oynatmamak için elinden geleni yapacak, rakibinden futbolla değil pisliklerle puan alacak bunlar için üstüne üstlük bide rakibinden fair play bekleyecek. Böyle enayilik olmaz heralde....64.dakika Mehmet'in ortasında yüzüne çarpan top ile yerden kalkmadı veya kalkamadı Bülent.Atak halindeyken rakip sahaya iyice yerleşmişken bizimkilerin topu dışarı atmamaları için dua ettim. Yıllardır aynı senaryo. Dün belki cidden sakatlandı ama yıllardır yatarak puan kazanmaya çalışanlara bir kapaktı o gol. Ben o golden asla utanmadım utanmam ama yıllardır kendini yere bırakanlar futbol oynanmasın diye her türlü işe karışanlar bugün centilmenlikten falan bahsetmesin lütfen.

Golden sonra 10 kişi kalan Elazığspor pek bir varlık gösteremedi zaten.Krasic'in de oyuna dahil olması ile forvet hattındaki pas trafiği oldukça güzeldi.Pozisyonlar bulduk gole yaklaştık ama olmadı.Son 15 dakika fena oynamadık.Ama rakip 10 kişi ve lige yeni çıkmış bir takım olduğu da asla unutulmamalı.Kazanmamız gereken bir maçta 2 puan bıraktık.

Maçta altı çizilmesi gereken yerler ;

-Kuyt müthiş bir transfer
-Krasic bu takımın sağ açığı
-Alex formsuz
-Yobo aranıyor
-Çift yönlü orta saha şart !!!
-Kondisyon eksikliği var hala
-Gökhan iyileş artık lütfen ....

Son olarak Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun. Herkese İyi bayramlar. Yazılarıma 1 hafta ara vereceğim mecburen ;)

0 yorum:

Yorum Gönder