Fenerbahçe 0-0 Dinamo Tiflis

Bir hazırlık maçı daha geride kaldı. Skor önemli mi hayır tabii ki. Ama skorun dışında takım, Vaslui maçına hazır sinyallerini verdi mi ona da hayır derim.

Egemen ilk maçına çıkmasına rağmen parlak bir görüntü verdi. İlerleyen zamanlarda Bekir-Egemen tandemini çok defa izleyebiliriz. Çok sağlam bir ikili oluşturacaklar gibi.

Hasan Ali maçın en iyilerindendi. Hazırlık maçlarının istikrarlı en iyi iki isminden biri. Diğeri de Kaptan zaten. Hasan Ali'nin bindirmeleri, hücum özgürlüğü, önümüzdeki sezonda Kadıköy'deki maçlarda çok katkı verir.Hele hele kapanan takımlara karşı hücum varyasyonlarını artıracaktır. Bir de Ziegler'den daha sakin oynuyor bence ne yalan söyleyeyim kafamda soru işareti yaratan tek transferdi. Ama şu maçlarda yaptıkları mücadelesi bile sene içerisinde nasıl bir Hasan Ali'yi izleyeceğimizi gösterdi. Cidden çok iyi transfer yaptık.

Stoch bildiğimiz Stoch kendini futbola vermesi biraz zaman alıyor tatil sonrası. Türkiye'deki en iyi kanat oyuncusunun bu maçlardaki performansı baya bir aldatıcı. O kendini toparlar yakında. Önemli olan ön elemelere hazır olması....

Recep Niyaz, Türkiye'de şu ana kadar büyük yetenek diye lanse edilen bütün genç oyunculara göre çok daha olgun bir futbolu var. Recep futbolu biliyor bir kere o bile çok çok büyük fark. Bu yaşta böyle top istemesi top alması ver kaçlar, şutlar ... bu adam pişmiş usta ver formayı oynasın bundan sonrası fizik....

Takım için de bir şeyler söylemek gerekirse. Aslında fena oynamadık bu maçta.Ama 3. hazırlık maçı ve sadece 2 gol atabildik. Hücum yollarında biraz sıkıntı var sanki. Kuyt forvet için çok iyi isim bence. Alex-Kuyt-Baroni pas organizasyonları iyiydi bu maç. Hasan Ali'nin bindirmeleri son vuruşlar hariç çok iyiydi. Diğer maçlara göre daha baskın, daha istekliydik. Mehmet Topal bu maç o kadar da defansa gömülü oynamadı. Topu rakip sahaya yığmak için güzel bir hamleydi. Zaman zaman yaptığı şok pres ve kornerlerdeki kafa hakimiyeti dikkat çekiciydi.

Bunların dışında şunu da söylemek lazım takım rakip sahaya fazla yığılınca geride çok pozisyon verdik.Vaslui maçında da böyle olursa sıkıntı var demektir. Orası ciddi bir arena inşallah verilen pozisyonlar konsantrasyon bozukluğudur diyelim. Yoksa kontra-atak oynayan takımlara karşı büyük bir zafiyet ortaya çıkar.

Bu takım orta saha diye bas bas bağırıyor ayrıca. Hücumdaki kısırlık, geride verilen pozisyonlar, topu oyuna sokamamak....çift yönlü bir orta saha şart !!!

0 yorum:

Yorum Gönder